StoryEditor

Nermin Nikšić: Kod strateških stvari, svi Srbi glasaju isto

Piše D  /  26.07.2021., 11:07h

"Nažalost ponovno se pokazalo kad pozove “glavni baja‘ u RS svi tzv. opozicioni lideri odlučno pokazuju da su tu da prime nalog što će i kako raditi. Smiješno izgleda obrazloženje kako je sastanak bio jako otvoren i da je rezultirao konkretnim zaključcima. Naravno da će i Dodik pristati na takvo obrazloženje pošto je očito da je još jednom demonstrirao silu i pokazao tko je stvarni gospodar u RS", izjavio je Nikšić.

Dalje ističe, da kada Dodiku zatreba i kada on pozove ne treba nitko ni pomisliti da će biti neko od tzv. opozicionih stranaka tko je u stanju i tko smije reći "ne hvala".

"SDP neće nikada pristati na diktat bilo kojeg od samozvanih nacionalnih lidera. Uvijek ćemo biti na strani države Bosne i Hercegovine. Ne postoji mogućnost koliko god se Dodik i njegovi poslušnici upinjali da se promijene pravosnažno utvrđene činjenice o genocidu i počinjenim zločinima. Umjesto ponašanja poput uvrijeđene mlade puno bi bolje bilo da se svi suočimo s istinom i počnemo raditi na rješavanju životnih problema naših građana", dodao je, prenosi Klix.

Nikšić kaže da koliko se god svađali, činjenica je da oni koji su činili zločine moraju odgovarati i pravosnažne presude će biti izvršene.

"Što se tiče najavljene blokade institucija države, kao i mnogo puta do sada, od toga nema ništa. Već smo vidjeli da su neki to koristili kao probni politički balon i svima se obilo o glavu. Institucije će funkcionirati sa ili bez onih koji odbiju izvršavati radnu obvezu, a koji za to trebaju biti sankcionirani. Ako radnici ne dobiju plaću kad ne rade, isto se treba primijeniti i na privilegirane političare. Naravno da nikome od ovih koji kažu da neće raditi ne pada napamet da kažu kako dok ne rade ne žele primati platu. Bojkot bi bio samo ako se odreknu i privilegija, a to očito nikome ne pada napamet", poručio je.

Podsjetimo, na sastanku predsjednika parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Inzka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida doneseno je pet zaključaka među kojima je i onaj o bojkotu srpskih predstavnika u radu institucija BiH.

Dnevnik.ba

23. rujan 2021 02:38