StoryEditor
saniranje posljedica

Neretva u opadanju: Čiste se lokalne prometnice u Konjicu i Jablanici

Piše Desk  /  07.11.2021., 10:49h
Na području Konjica i Jablanice tijekom jučerašnjeg dana i noći došlo je do stabilizacije situacije na vodotokovima.

Kako je priopćeno iz Operativnog stožera Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, kiša je prestala padati i vodostaj rijeke Neretve je u opadanju.

U općini Konjic promet je u prekidu na regionalnoj cesti R -436 Borci – Kalinovik, na lokaciji Dindol. Put od naselja Svijenča prema naselju Ljuta, gdje je potok odnio most, trenutno je prohodan za terenska vozila.

Deblokirana je putna komunikacija prema naseljima Jasenik, Pirići i Tuleg, a cesta prema naselju Rajac još uvijek nije prohodna.

Danas će biti nastavljene aktivnosti slanja građevinskih strojeva prema naselju Hotovlje putnom komunikacijom iz pravca Kalinovika kako bi se sanirale posljedice klizišta.

Upućen je zahtjev za pomoć u angažiranju građevinskih strojeva kako bi se u što skorije vrijeme riješio problem na deblokadi cestovne komunikacije prema naselju Hotovlje i lokalnih prometnica u mjesnim zajednicama Bjelimići i Glavatičevo.

U prekidu je opskrba električnom energijom od naselja Svijenča prema naselju Ljuta i od naselja Dindol prema naselju Hotovlje.

Na cijelom području općine Jablanica proteklog dana radilo se na čišćenju lokalnih prometnica.

Trenutno je neprohodna cesta za naselje Tretište, u mjesnoj zajednici Glogošnica, gdje je došlo do uništenja puta u dužini oko 30 metara.

Na području Jablanice registrirano je više klizišta u naseljenim mjestima koje je neophodno sanirati nakon poboljšanja vremenskih uvjeta, navode iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Dnevnik.ba

09. prosinac 2023 06:57