StoryEditor
napetosti

Ozbiljno eskalira situacija na Kosovu

Piše desk  /  31.07.2022., 19:02h

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice oglasila se sirena za uzbunu, javlja reporterka N1. Kako javljaju čitatelji sa sjevera Kosova, građani se okupljaju kod krsta u selu Rudare u općini Zvečan.

Portal Kossev je objavio da je zvuk sirene je veoma intenzivan, da su mnogi građani su uspaničeni, a posebno ljudi s malom djecom koji su se zatekli na ulici.

Zamjenik zapovjednika Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti trenutno nema saznanja da se bilo što dešava u sjevernom dijelu grada, osim sirene koju i sam čuje, prenosi ovaj portal.

U međuvremenu, sireni u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pridružile su se i druge, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada, javlja reporterka N1. Vidljivo je kretanje i vozila Hitne pomoći s također uključenim sirenama.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikada nije bila u kompleksnijoj i težoj situaciji u vezi s Kosovom, nego što je danas.

Najavio je da vlasti u Prištini od večeras u ponoć planiraju da na administrativnim prelazima zaustave sve one koji imaju srpske osobne iskaznice. Vučić je zamolio Albance, međunarodnu zajednicu i Srbe s Kosova da sačuvaju mir.

„Ne budu li htjeli da sačuvaju mir, ja vam priopćavam – Srbija će pobijediti“, poručio je Vučić.

Dnevnik.ba

26. rujan 2023 09:14