StoryEditor

"Neprimjereno je da na čelu OSA-e bude čovjek koji skriva diplomu"

Piše D  /  12.09.2020., 04:09h

Komentirajući to što je u Tužiteljstva BiH formiran predmet na osnovu kaznene prijave protiv direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića, Dodik je rekao da ne zna o čemu se radi, da je dosta konfuzije bilo u vezi s diplomom, načinom organizacije rada, zloupotrebama koje se odnose na prisluškivanje, ali da zavređuje pažnju. On je dodao da tu postoji mnogo špekulacija i da je jedini način da se to izvede načistac.

- Mislim da je neprimjereno da na čelu te agencije stoji jedan takav čovjek, koji skriva diplomu. U Zakonu piše da to mora biti lice koje ima VSS, a on to nije dokazao. Postavlja se pitanje, ako nije imao, kako je mogao da bude četiri godine i kakva je ovo zemlja u kojoj može tako da bude - rekao je Dodik novinarima u Modriči. U Tužiteljstvu BiH formiran je predmet na osnovu kaznene prijave protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, koju je dostavila grupa zaposlenih u toj agenciji.

- Tužiteljstvo BiH je primilo prijavu. Formiran je predmet koji je dati u rad postupajućem tužitelju. U tijeku su provjere navoda iz prijave - kazali su iz Tužiteljstva BiH.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:33