StoryEditor
njemačka

Neobično ubojstvo u Stuttgartu: Šef hotela pokrao i ubio bogatog gosta, tijelo zakopao u šumi

Piše desk  /  05.11.2022., 09:19h

Šef hotela je uhićen tri i pol tjedna nakon pronalaska tijela 59-godišnjaka.

U petak, 4. studenog, na Zemaljskom sudu u Stuttgartu počelo je suđenje šefu jednog hotela koji je optužen za pljačku i ubojstvo 59-godišnjeg gosta hotela.

Zločin se dogodio u proljeće ove godine. Prema pisanju njemačkih medija, šef hotela je najprije opljačkao bogatog gosta, a kad je gost doznao, šef ga je ubio.

Prema optužnici, šef hotela je iz sefa gosta ukrao 100.000 eura. Gost je to primijetio pa se sukobio sa šefom hotela. Ured javnog tužitelja je kazao kako se zločin dogodio na Uskrs, prenosi Fenix-magazin.

Upravitelj hotela za kojeg mediji navode kako je Nijemac, navodno je osam puta udario svoju žrtvu u skladištu podzemnog parkirališta tzv. fitness bučicom, odnosno utegom koji teži pet kilograma, potom ga ugušio, a tijelo zakopao u šumi u Esslingenu blizu Stuttgarta.

Prvotno su se sumnjičila i dva moguća pomagača navodnog ubojice, ali su istrage protiv njih dvojice obustavljene. Upravitelj hotela je zločin počinio sam, javljaju njemački mediji.

Prema ranijim informacijama, 59-godišnjak je živio vrlo povučeno, a hotelsku sobu u hotelu u kojem se ubojstvo dogodilo, imao je u stalnom najmu.

Policija je do osumnjičenog ubojice došla istraživanjem osoba s kojima je žrtva imala kontakt.  Šef hotela je uhićen tri i pol tjedna nakon pronalaska tijela 59-godišnjaka.

Presuda se ne očekuje prije kraja siječnja.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 17:24