20.05.2022., Beograd, Srbija - Ispracaj Mateja Perisa u crkvi Svetog Antuna Padovanskog gdje misu predvodi mons. Stanislav Hocevar. Tijelo Mateja Perisa je pronadjeno u Dunavu nakog sto je nestao u noci 31. prosinca 2021. godine. Photo: Davor Javorovic/PIXSELLDAVOR JAVOROVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
pred odlazak

Nenad Periš se obratio javnosti i zahvalio se svima: "Došli smo do kraja. Danas odlazim kući sa svojim sinom"

Piše desk  /  20.05.2022., 17:35h

Nenad Periš se obratio javnosti, zahvalio je Srbiji i Beogradu

"Ja bih se obratio vama novinarima, htio bih zahvaliti gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao. Bez obzira što je moj sin tu završio ovozemaljski život, srce koje mi je dao Beograd, građani Beograda i cijele Srbije mi je jako pomoglo da kroz ovih 139 dana osjetim ljudsku ljubav, brigu, suosjećanje i sve ono što čovjeku treba u tim trenucima", rekao je Periš.

"Također bih zahvalio MUP-u Srbije, napravili su ogroman i nevjerojatan posao. Svaki kontakt s njima je prije svega bio ljudski, a onda i profesionalan, i onakav kakav mi je trebao da kroz ovo razdoblje prođem, a da ipak saznam detalje", rekao je.

"Hvala svakom policajcu, načelniku i svima koji su sudjelovali u tome. Zahvalio bih i hrvatskom MUP-u, oni su odradili posao. Oni su napravili velik posao, hvala im. Hvala i MUP-u BiH, oni su na početku sudjelovali", rekao je.

"Hvala svima vama novinarima, snimateljima, vašim redakcijama, svima posebno. Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovako teškim situacijama znate razliku između vijesti i boli. Hvala mojim svećenicima Katoličke crkve, ali i veliko hvala patrijarhu Porfiriju, očekujem da će sada doći. Sa svojim episkopima, vladikama i svim pravoslavcima koji su otvorenog srca molili za Mateja", rekao je.

"Hvala svakom čovjeku u Beogradu, bio vjernik ili ne, što je bio uz mene zazivajući da mi bog da snage da izdržim", rekao je.

"Došli smo do kraja. Danas odlazim kući sa svojim sinom, okrećem jednu novu stranicu moga života. Ona će biti prožeta sjećanjima iz Beograda, neizmjernom tugom, mojim križom na leđima. Ali mislim da ću biti bolji čovjek nakon svega ovoga", rekao je.

"Mislim da ćemo svi biti bolji ljudi. Božji poziv Mateju da ide sada gore ima jedno dublje značenje. Što to znači, meni sada nije jasno. Ali nadam su da ću to saznati do kraja, dok budem mogao o tome razmišljati", rekao je Periš.

Dnevnik.ba

22. veljača 2024 20:43