StoryEditor
KAŽE DA JE BIO ISKREN

Nenad Periš posjetio čovjeka koji je spasio više od 30 ljudi: "Pitao me ono što ne želi priznati, ono što je najtužnije..."

Piše desk  /  13.01.2022., 09:43h
Nenad Periš, otac Mateja Periša, mladića koji je nestao u Beogradu posjetio je Renata Grbića, čovjeka koji je do sada spasio više od 30 ljudi iz Dunava, piše Telegraf.rs.

"Došao je pitati za mišljenje i savjet, niju mu bilo jasno da je signal mobilnog telefona uhvaćen kod Velikog ratnog otoka, kako je to moguće. Najnovije informacije pokazuju da je Matej plivao u Savi, onda to znači da je doplivao do Ratnog otoka i tu su ga bazne stanice locirale i to je to. Poslije toga gubi se svaki trag", rekao je Grbić.

Pretpostavlja da je Matejev organizam do tamo izdržao uslijed hladne vode i da je poslije toga potonuo.

"Nije dugo plivao. Od Beton Hale do Ratnog otoka nema više od 500 metara, možda ni toliko. Voda je jaka i hladno je, što su sve otežavajuće okolnosti", rekao je.

Matejev otac ga je, kaže Grbić, pitao ono najtužnije, ono što ne želi priznati - kada bi tijelo moglo isplivati.

"Bio sam iskren prema njemu, rekao da mu da bi tijelo moglo isplivati za nekih mjesec dana, ali i da bih najviše volio, kao i svi u Srbiji, da Matej bude živ. Nitko ga ne poznaje, što će jesti, piti… Kada pričate i razmišljate logično. Nema šanse da se krije 11-12 dana po ovoj zimi. Na Velikom ratnom otoku ima 10,15 vikendica, ali netko bi ga vidio, a i što bi jeo, od čega bi živio", rekao je Grbić.

Dodaje da ga svi traže, a brat i on svaki dan su na čamcu, obilaze obale. "Daj Boże da se svi varamo i da je dečko živ, ali kako dani prolaze, vjerojatnost je sve manja. Svi bismo bili sretni da je živ i da proslavimo taj njegov novi život", rekao je.

Matejev otac je, ističe Grbić, zamišljen kada priča. "Daleko bilo, nema veće kazne za roditelja od te da izgubi dijete. Nenad se nada jer nada umire posljednja, ali kaže, što više vremena prolazi, ima manje šanse i bit će tu sve dok se ne pojavi tijelo", zaključio je.

Dnevnik.ba

24. lipanj 2022 19:39