StoryEditor
hajduk - dinamo

Nemile scene u Splitu nakon derbija, pojavila se snimka sa zapadne tribine: "Prestanite, ubit ćete čovjeka"

Piše desk  /  04.04.2024., 08:29h

Policija je u Splitu u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila liječničku pomoć, izvijestila je policija.

Naime, nakon što je sudac Fabio Maresca svirao kraj u polufinalnom susretu Kupa između Hajduka i Dinama (0:1), na Poljudu je nastao pravi kaos.

Torcida je uspjela probiti prvi blok osiguranja i upasti na teren Poljuda, zbog čega su igrači Hajduka potrčali u svlačionicu. Domaći navijači su krenuli prema jugozapadu, gdje su smješteni Bad Blue Boysi, no srećom policija je brzo reagirala i potjerala ih nazad na tribinu.

Navijači burno reagirali

Neredi su se nastavili na istočnoj i zapadnoj tribini poljudskog stadiona, a upravo s potonje stiže potresna snimka na kojoj se može vidjeti kako nekoliko policajaca pridržava jednog navijača na podu. Nekoliko su ga puta udarili dok je bio na podu, zbog čega su ostali navijači burno reagirali.

"Prestani, prestani! Ubit ćeš čovjeka", vikao je jedan navijač. Nakon izlaska sa stadiona, nastavio se sukob Torcide i policije na splitskim ulicama, letjelo je kamenje, boce... Uznemirujuću snimku možete vidjeti OVDJE.

Dnevnik.ba

24. svibanj 2024 11:56