StoryEditor

Nema opasnosti od izlijevanja Neretve

Piše D  /  04.02.2019., 03:02h

Istaknuo je kako vodostaj rijeke Neretve nije dosegao zabrinjavajuće kote na području Mostara i Čapljine te da su vodostaji niži od kota na kojima se proglašavaju redovne mjere obrane od poplava.

‘‘Najveći vodostaj na VS Carinski most Mostar zabilježen je u nedjelju, 3. veljače, u 22 sata i iznosio je 811 cm‘‘, kazao je Nurković, naglasivši pritom kako pri vodostaju od 850 cm počinje kontinuirano obavještavanje stanovništva i službi civilne zaštite.

Dodao je kako vodostaj rijeke Neretve na VS Carinski most Mostar trenutno iznosi 622 cm te da se u narednom razdoblju očekuju oscilacije vodostaja rijeke Neretve na toj vodomjernoj stanici od 500-800 cm.

Podsjetio je kako su od 22. siječnja u 18:15 sati na poplavnom području rijeke T-M-T (Tihaljina - Mlade - Trebižat) i rijeke Vrioštice, na snazi redovne mjera obrane od poplave.

Kada je u pitanju uređenje riječnih korita i zaštita od poplava, Nurković ističe kako ta agencija u sklopu svojih godišnjih aktivnosti vrši poslove redovnog i investicijskog održavanja zaštitnih vodnih objekta, izgrađenih u okviru sustava zaštite od poplava, kao i poslove redovnog održavanja vodotoka I. kategorije, njihovih obala te po potrebi provodi radove sanacija.

‘‘Realizacijom ovih aktivnosti osigurava se funkcionalno stanje zaštitnih vodnih objekata te omogućava provođenje potrebnih mjera u periodu velikih voda‘‘, naglasio je Nurković.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 10:37