StoryEditor
veleposlanik sad-a

Nelson o sankcijama: ATV je kažnjen zbog Dodika, kroz nju je usmjeravao tendere za svoju djecu

Piše desk  /  15.01.2022., 09:14h
Eric Nelson kaže da je jako važno shvatiti da ATV nije sankcioniran kao medijska kompanija već kao korumpirana tvrtka koju kontroliraju Dodik i njegova ‘obitelj.

Eric Nelson, veleposlanik SAD-a u BiH, u intervjuu za Oslobođenje i Nezavisne, kaže kako je korupcija Milorada Dodika dobro poznata i da se protiv nje u ovoj zemlji nitko ne bori. Sankcije smatra važnim, jer pozivaju na odgovornost.

- Imali ste iskustvo s tim koliko smo ozbiljni kada govorimo o važnosti slobode medija. To je ključni stup demokracije. Kada ATV bude imao pitanja za nas, mi ćemo odgovoriti na njih. Nama nije dozvoljeno kao američkom entitetu da poslujemo s ATV-om, ali jako je važno shvatiti da ATV nije sankcioniran kao medijska kompanija, već kao korumpirana tvrtka koju kontroliraju Dodik i njegova obitelj. Dodik je kroz nju usmjeravao tendere za svoju djecu, javne tendere ka ATV-u, i to je poslovna korumpirana jedinica. Ne radi se ovdje o prosudbi integriteta novinara, već korumpiranoj poslovnoj jedinici, ističe Nelson.

Dnevnik.ba

09. kolovoz 2022 05:19