StoryEditor

Nekoliko sati prije povijesnog sastanka Kim šetao Singapurom i radio selfieje

Piše D  /  11.06.2018., 07:06h

Iako je i sam dolazak Kima u Singapur velik događaj, njegova šetnja gradom ostat će zapamćena, ako ni po čemu drugome, onda po selfiejima. Naime, Kim Jong-un je napustio luksuzni hotel u kojem boravi u pratnji svojih tjelohranitelja i singapurskog ministra vanjskih poslova Viviana Balakrishnana koji je sve ovjekovječio selfiejem na svojem Twitteru.

 

Za Kima, koji se bacio na obilazak znamenitosti Singapura, posjet ovom gradu je i svojevrsna avantura jer do sada nikad nije putovao toliko daleko. Otkako je postao vođa Sjeverne Koreje, službeno je dvaput posjetio Kinu i jednom Južnu Koreju. 

Nitko nije očekivao da će Kim napuštati svoju sobu u luksuznom hotelu St. Regis, a onda je, oko 21 sat, kroz hodnik prošao Kim u pratnji tjelohranitelja i otišao do izlaza iz hotela gdje ga je čekala limuzina. 

CNN piše kako je Kim, nakon posjete resortu u Marini Bay Sandsu, fotografiran kako hoda niz cestu praćen gomilom tjelohranitelja dok oko njega bljeskaju fotoaparati. Tu su i kamere sjevernokorejske televizije koje prate i snimaju svaki njegov pokret. 

Sastanak u 9 sati ujutro

Trump i Kim sastat će se u hotelu Capella na otoku Sentosa u 9 sati ujutro po lokalnom vremenu. Nakon pozdrava i fotografiranja, započet će povijesni sastanak na vrhu u kojem će dvojica čelnika biti nasamo uz prevoditelje, navodi se u priopćenju Trumpove administracije.

Sjeverna Koreja je ranije najavila da je moguća rasprava o denuklearizaciji, no analitičari su izrazili zabrinutost zbog različitih definicija tog pojma koje imaju Pjongjang i Washington. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:47