Article_Top_970x250

Neizlječive vukovarske rane nakon jezivih zločina agresora

Uoči dana sjećanja

Neizlječive vukovarske rane nakon jezivih zločina agresora

stu 17, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Screenshot/HRT

Nebrojena su svjedočanstva o jezivim zločinima koje su pripadnici agresorske vojske i njihovi pomagači počinili nakon pada Vukovara. Uz fizička zlostavljanja, cilj im je bio žrtvama oduzeti i dostojanstvo.

Sablasno tihi Veleprometovi hangari žrtvi ratnog zločina silovanja iz Vukovara Snježani Maljak još lede krv u žilama. U dvorištu smrti mjesecima je bila zatočena, tu su je mučili i silovali svaki dan. Bilo je to, kaže, iživljavanje i ponižavanje.

Želja za životom bila je jača - imala je trogodišnjeg sina kojemu se morala vratiti. O paklu koji je ovdje prošla godinama nije imala snage govoriti. Bila je hrabra i sama je pokrenula privatnu tužbu protiv dvojice silovatelja. Nije, kaže, ranjena metkom, njoj su oduzeli dostojanstvo. 

Snagu joj daju vjera i sastanci u udruzi "Sunčica". Dok izrađuju suvenire, Vukovarke ne razgovaraju o strahotama silovanja koje su prošle.

Iako, kaže Snježana, život ide dalje i o prošlosti rijetko govori, u njoj su i dalje duboke rane čiji se ožiljci ne vide. Rane koje ni vrijeme neće izliječiti - prenosi HRT.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250