StoryEditor

Nedaleko od stadiona deaktivirali bombu prije utakmice na Euru

Piše D  /  17.06.2021., 09:06h

Otprilike tri sata prije jučerašnje utakmice drugog kola Europskog prvenstva između Italije i Švicarske (3-0), nedaleko od stadiona Olimpico policija je deaktivirala bombu koju je Marco Doria pronašao u svom  automobilu marke Smart, pišu 24sata.hr.

Radi se o čelniku jedne udruge koja se bori za očuvanje starih stambenih zdanja i rimskih parkova, a Doria je već neko vrijeme dobivao prijetnje smrću. 

Policija je deaktivirala bombu kućne izrade te su na vrijeme spriječili ono najgore. Radilo se o o limenci spreja napunjenoj barutom i metalnim predmetima, a iz nje su virile električne žice, piše Corriere della Serra.

Policija i vatrogasci okružili su ulicu Tito Veri u Rimu, a stručnjaci za eksplozive bombu su pronašli kod motora automobila te su je uspješno deaktivirali.  

Iako cijeli slučaj nije povezan s održavanjem ovogodišnjeg Europskog prvenstva, bila je to nimalo ugodna vijest za navijače koji su tamo mogli prolaziti na putu prema Olimpicu.

Italija je u prvom kolu svladala Tursku s 3-0, a u drugom je bila jednako uspješna protiv Švicarske. Golove za pobjedu Italije zabili su Manuel Locatelli (26., 52.) i Ciro Immobile (89.)

Italija je prva u skupini A s osvojenih šest bodova te sigurno prolazi u osminu finala. Wales je drugi s četiri boda iza kojeg slijedi Švicarska i Turska. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:18