StoryEditor
tomislav sokol:

"Neće nekakav Komšić odlučivati kakva će biti uloga hrvatske vojske unutar EUFOR-a. Nisu svjesni tektonskih promjena zapadne percepcije prema BiH..."

Piše desk  /  07.11.2022., 07:12h

Zašto je Hrvatskoj važno da EU i SAD ojačaju svoju ulogu u Bosni i Hercegovini, kao i zašto se Hrvati u BiH jedini iskreni zalažu za pristupanje Europskoj uniji, kao i kakvu ulogu u kandidatskom statusu BiH ima Republika Hrvatska, za RTV Herceg Bosne govorio je zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol.

Sokol kaže da je među bošnjačkim lobistima stekao dojam da nisu oduševljeni kandidatskim statusom ove zemlje, zbog čega zaključuje da bošnjačka politika zapravo ne želi ulazak u Europsku uniju.

Istaknuo je zadovoljstvo Schmidtovim izmjenama izbornog zakona, ali u konačni dogovor ne vjeruje jer procjenjuje da nema spremnosti s bošnjačke strane. Dodaje da se pitanje Predsjedništva mora riješiti.

Glede EUFOR-a i Komšićevog protivljenja razmještanju hrvatskih vojnika, Sokol kaže da su maske potpuno pale i da je Komšić veliki autogol bošnjačke politike.

"Hrvatska je dio Europske unije i NATO-a i naravno da neće nekakav Komšić imati ulogu u odlučivanju kakva će biti uloga hrvatske vojske unutar tih snaga. Oni još nisu svjesni koliko se tektonski promijenila zapadna percepcija prema BiH..."

Pogledajte video.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 03:32