StoryEditor
na današnji dan

Navršilo se 15 godina od smrti Tošeta Proeskog, evo gdje je danas njegova najveća ljubav

Piše desk  /  16.10.2022., 22:15h

Na današnji dan, prije 15 godina, zauvijek nas je napustio Makedonac anđeoskog glasa Toše Proeski. Njegova obitelj, ali i obožavatelji, nikada ga nisu preboljeli, dok najveća ljubav pjevača Andrijana Budimir danas živi potpuno drugačijim životom.

Toše je bio miljenik publike čije su pjesme odisale emocijama i ostavile veliki trag. Kada je preminuo, u prometnoj nesreći na putu iz Skoplja prema Zagrebu, imao je tek 26 godina, a činjenica da je otišao mlad, pred sobom imajući cijeli život, naročito je zaboljela mnoge, piše Klix.

Ipak, za svojih 26 godina, Toše je bio osoba ostvarena na svim poljima. Pjevač i humanitarac s vjernim fanovima po cijeloj regiji, a čija je karijera postupno išla ka sve većem usponu, uzoran sin, ali i dečko. Javnosti je ostao upamćen i po svojoj najvećoj ljubavi - bivšoj rukometašici Andrijani Budimir.

Par je svoju vezu započeo 2001. godine, a uglavnom su je držali u tajnosti. Iako su se nakon tri godine zabavljanja razišli, jedno drugom ponovo su dali priliku 2007. godine, kada su počeli zajedno i živjeti. Nažalost, iste godine, Toše je tragično izgubio život, a neki detalji njegovog ljubavnog života, zauvijek su ostali misterija.

Andrijana se nakon smrti pjevača skroz povukla iz javnosti i nije željela davati izjave, no tek tada je počela medijska hajka i otkrivanje detalja njihove ljubavne veze. Govorilo se da je par planirao vjenčanje i djecu, no, između ostalog, neki nisu uopće vjerovali da je par bio u ljubavnoj vezi. Budimir je završila i na sudu dokazujući njihovu ljubav. Slučaj je, na kraju, presuđen u njenu korist.

Upravo ona bila je i osoba kojoj je pjevač posljednjoj poslao poruku.

"Princezo moja jedina, lijepo mi pajki, pa ću te čuvati u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te", glasila je pjevačeva poruka koja je kasnije dospjela u javnost.

Nakon tragedije, Andrijana je prekinula karijeru i otvorila kozmetički salon. "Svi su me uvjeravali da ne smijem odustati. Govorili su mi da život ide dalje i da se trebam nečim baviti", govorila je svojevremeno.

Ona danas živi nekim drugim životom. Pet godina nakon Tošetove tragične nesreće, utjehu je našla kraj ugostitelja Johana Budimira iz Skoplja. Danas su u sretnom braku, a 2014. godine dobili su i sina Maksima.

Naposljetku, Andrijana se posvetila svojoj karijeri, a i dalje je ostala vjerna rukometu. U Makedoniji gdje je često oslovljavaju nadimkom "čelična lady rukometa", Andrijana danas ima i svoju privatnu školu gdje trenira djecu i mlade ovom sportu.

Podsjetimo, da je živ Toše Proeski danas bi imao 41 godinu. Vijest o njegovoj smrti dana 16. oktobra 2007. godine potresla je cijelu regiju, dok je u Makedoniji taj dan proglašen danom žalosti.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 12:29