StoryEditor

Navijači odabrali naj-gol hrvatske reprezentacije u 2018. godini

Piše D  /  31.12.2018., 01:12h

Bila je ovo sportska godina iz snova za sve Hrvate! Nizali su se uspjesi kroz čitavu 2018., ali zauvijek će ostati upamćeno ljeto i Svjetsko prvenstvo u Rusiji na kojem su "vatreni" osvojili srebro.

Zlatko Dalić i njegovi igrači postali su junaci čitave nacije. Nizali su se majstorski potezi, savršene akcije, odlučujući golovi, ali jedan je trenutak označen kao trenutkom godine.

Navijači su pogodak Marija Mandžukića Engleskoj u polufinalu izabrali za pogodak godine. Glasovalo se na službenom profilu HNS-a na Facebooku, a trenutak u kojem je Mandžo matirao Pickforda i poslao Hrvatsku u finale Svjetskog prvenstva i pola godine kasnije izaziva snažne emocije.

Nije krenulo dobro tog 11. srpnja na stadionu Lužniki. Već u petoj minuti Kieran Trippier je pospremio neobranjiv slobodnjak u Subašićevu mrežu. Uletjela je lopta u gol kao metak... Kako su minute odmicale, igrači postajali sve nervozniji, ali poluvrijeme je pomoglo. U nastavku smo bili jači i odlučniji.

Zabio je Ivan Perišić u 68. minuti pogodak za izjednačenje, ali moralo se u produžetke jer vatreni nisu mogli do drugog gola... A tamo se ukazao on - Mario Mandžukić. Igrala se 109. minuta. Perišić je ubacio, Mandžo se othrvao guranju svog čuvara Stonesa, utrčao ispred Pickforda i u svom stilu, majstorski pogodio gol.

Fotografije slavlja nakon Mandžukićevog gola obišle su čitav svijet, a on je tada postao najveći među junacima. Čovjek koji je Hrvatsku odveo u povijesno finale Svjetskog prvenstva u nogometu.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:37