Article_Top_970x250

NATO poziva Iran da se suzdrži od daljnjeg nasilja

osudili napade

NATO poziva Iran da se suzdrži od daljnjeg nasilja

sij 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

Generalni tajnik Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberg osudio je iranske raketne napade na američke i koalicijske snage u Iraku.

NATO poziva Iran da se suzdrži od daljnjeg nasilja. Saveznici nastavljaju suradnju i ostaju posvećeni svojoj misiji za obuku u Iraku, rečeno je za Fenu iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu.  

- Prema našim procjenama, možemo potvrditi da nije bilo žrtava među onima koji su bili u NATO-ovoj misiji u Iraku. Poduzimamo sve mjere predostrožnosti kako bismo zaštitili svoje ljude i pažljivo pratimo situaciju. Sigurnost našeg osoblja je najvažnija u svemu što radimo. Privremeno smo obustavili aktivnosti na terenu. To uključuje privremeno premještanje određenog osoblja na različite lokacije u Iraku i izvan njega – odgovoreno je Feni.  

NATO zadržava svoju prisutnost u Iraku i ostaju u bliskom kontaktu s iračkim vlastima.

Generealni tajnik NATO-a razgovarao je jučer s iračkim premijerom Adilom Abdul-Mahdijem i ponovio snažnu predanost NATO-a u borbi protiv terorizma.

- Spremni smo nastaviti s usavršavanjem i izgradnjom kapaciteta kada to situacija dozvoli. Da bismo zaštitili sigurnost svog osoblja na terenu, ne možemo ulaziti u pojedinosti o radu - rečeno je Feni iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu.

Dnevnik.ba