Article_Top_970x250

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec, evo što je rekla susjeda Dominićevih

varaždin

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec, evo što je rekla susjeda Dominićevih

lis 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: HRT

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec koja je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić te potom njezino tijelo spremila u zamrzivač, gdje se nalazilo 19 godina. Danas svjedoče susjeda Sojka Križaić i ujak sestara Srnec Dragutin Sabol.

Sojka Križaić kazala je kako je otac sestara Martin Dominić bio dobar susjed, ali ga je znala viđati pijanog. Tvrdio je kako ne zna gdje je Jasmina. Bila je u dobrim odnosima s obje sestre. Smiljana je, prema njezinim riječima, imala normalan odnos prema novcu, a Jasminu nije vidjela od 2000.. Znala je pitati gdje je ona, ali joj je Smiljana govorila da je u Zagrebu ili da je na brodu. Govorili su je da je dolazila kući, ali ona je nikad nije vidjela, kazala je svjedokinja.

Smiljana Srnec na prošlom ročištu odmah se nakon čitanja optužnice izjasnila da se ne osjeća krivom. Njezina obrana kaže da nema nikakvih dokaza da je ona tupim predmetom ubila sestru te također da Smiljana nije bila taj nasilni član obitelji. Tužiteljstvo je uvjereno da će dokazati da je Srnec usmrtila svoju sestru na temelju dokaza i nalaza vještaka.

Odvjetnik okrivljene tvrdi da u obitelji Dominić ima mnogo tajni te da tek treba rasvijetliti što se dogodilo i tko su bile agresivne osobe u obitelji.

Dnevnik.ba