Article_Top_970x250

Nastavljeni razgovori Vlade i sindikata osnovnog obrazovanja HNŽ-a

mostar

Nastavljeni razgovori Vlade i sindikata osnovnog obrazovanja HNŽ-a

sij 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) iskazala je razumijevanje u svezi sa zahtjevom Sindikata osnovnog obrazovanja HNŽ-a oko koeficijenata za obračun plaća, sukladno Zaključku Vlade iz 2018. godine kako bi se povećanje plaća ostvarivalo kroz povećanje osnovice i koeficijenata.

Na sastanku predstavnika Vlade HNŽ-a i Sindikata u utorak je ponovljeno kako će vlada, čim prije, imenovati članove zajedničkog povjerenstva koje će činiti predstavnici vlade, sindikata i eksperti, a na čijem čelu će biti županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović.

"Zadaća povjerenstva bit će izrada cjelovite analize stanja u području osnovnoga obrazovanja i predlaganje konkretnih, realno mogućih i održivih rješenja, ne samo za koeficijente za obračun plaća, nego i za cjelokupno stanje u osnovnom obrazovanju HNŽ-a", priopćeno je iz Vlade HNŽ-a nakon sastanka.

Sudionici razgovora složili su se kako je potrebno u što kraćem roku u postupak uputiti i Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Predstavnici sindikata iskazali su razumijevanje za aktivnosti koje Vlada HNŽ-a čini kako bi se poboljšala kvaliteta uvjeta obrazovanja i materijalni položaj prosvjetnih djelatnika u HNŽ-u.

Na sastanku su sudjelovali predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i resorni ministar Rašid Hadžović, te predsjednici sindikata uposlenih u osnovno obrazovanju u HNŽ-u Slavko Lauš i Omer Tipura, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba