StoryEditor
što je čije?

Nastavlja se svađa oko imovine: Srbi pripremili odgovor političkom Sarajevu

Piše fena  /  21.04.2023., 20:00h

Na sastanku povodom zauzimanja jedinstvenog stava o imovini na kojem su danas u Banjoj Luci prisustvovali predstavnici koalicije okupljene oko SNSD-a i predstavnici SDS-a, potvrđen je nacrt izjave.

Ta izjava će se, po riječima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, tijekom vikenda razmatrati na različitim stranačkim sastancima.

- Zakazali smo u ponedjeljak u 15 sati u Narodnoj skupštini Republike Srpske da potpišemo ovu izjavu i da se obratimo javnosti povodom odredbi koje se ovdje navode - rekao je Dodik novinarima poslije sastanka na pres-konferenciji.  

Dodao je da će nacrt izjave biti dostavljen predstavnicima političkih partija koje danas nisu bile prisutne na sastanku "kako bi i oni ocijenili da li to valja i da priđu zajedno cijeloj koaliciji".

RS je, kako je kazao,  odlučna da pitanje imovine neće biti razmatrano u Predstavničkom domu parlamenta BiH "jer bi to značilo da je titular imovine BiH, što nije točno". 

Predsjednik RS je dodao da će krajem idućeg tjedna zakazati i sjednicu NSRS kako bi donijeli odluku o povlačenju sudaca iz Ustavnog suda BiH.

-  Danas smo se dogovorili i da se u okviru MUP-a formira posebna služba po pitanju entitetske granice i nadzora granice. Dogovorili smo se da ćemo donijeti odluku da se u proračunu nađe novac za plaće ljudima koji rade u nekim agencijama nelegalnim kao što je Agencija za lijekove BiH. To će ići sukcesivno - rekao je Dodik.

On je rekao kako će biti ponuđena i izjava o samostalnosti RS.

Vršitelj dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević rekao je da su interes RS i državna imovina nešto najvažnije i da će dati najsnažniji odgovor iz Srpske.

- Jesmo opozicija, ali nikada nećemo biti opozicija Republici Srpskoj - poručio je Miličević.

Sastanku se nisu odazvali predstavnici PDP-a i Pokreta za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 09:27