StoryEditor

NASLOVNICA KOJA JE ‘UZDRMALA‘ SRBIJU Objavili fotografiju na kojoj je puška uperena u Vučića

Piše D  /  28.11.2019., 12:11h

NIN je objavio fotografiju preko cijele naslovnice, a na kojoj se vidi puška uperena u predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, iza kojeg šeće član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i bivši predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, prenosi Direktno.

Naslov koji prekriva donji dio fotografije glasi ‘Tko ruši Krušik‘, s time da su riječ ‘ruši‘ i slova ‘ruši‘ u riječi ‘Krušik‘ istaknute crvenim slovima.

Srbijanski tjednik je šokantnom naslovnicom tako najavio temu o novim detaljima ‘afere Krušik‘, odnosno o sumnjivim poslovima tvrtke povezane s Brankom Stefanovićem, ocem srbijanskog ministra policije Nebojše Stefanovića, a koja je dobivala povlaštene ugovore s tvornicom naoružanja Krušik. Afera o prodaji vojnog naoružanja već duže vremena izaziva burne odnose na političkoj sceni Srbije, zajedno sa zadnjom aferom o utjecaju ruskih tajnih službi.

 NIN u novom broju otkriva da je tamošnje tužiteljstvo od obavještajne zajednice zatražilo da provede izvide o spornim ugovorima, prenosi Jutarnji list.

Zanimljivo je kako je tu informaciju u srijedu potvrdio i državni RTS te je objavio kao jednu od glavnih vijesti, što je samo po sebi vijest s obzirom da su mediji bliski Vučiću dosad aferu Krušik najčešće tretirali kroz objavu niza reakcija vladajućih struktura koje redom brane Stefanovića i napadaju Aleksandra Obradovića, zaposlenika Krušika koji je medijima otkrio podatke o sumnjivim poslovima, nakon čega je u tajnosti uhićen da bi 20-ak dana poslije bio stavljen u kućni pritvor.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:26