StoryEditor
Zapovjednik armije bih

Naser Orić: Srbija uvelike priprema moju likvidaciju

Piše DESK  /  06.09.2021., 07:10h
"Ponavljam, srbijanska BIA danonoćno radi na tome i to je jedan od prioriteta srbijanskog političkog i obavještajnog vrha.”

Srbijanski mediji ovih dana intenzivno pišu o likvidaciji generala srpske policije i načelnika Službe javne sigurnosti Radovana Stojičića Badže, izrešetanog 1997. godine u beogradskom restoranu. Za Stojičićevo ubojstvo terete izravno srebreničkog heroja i jednog od zapovjednika Armije BiH – Nasera Orića.

Orić, pak, smatra kako je za to, kao i ostala ubojstva, odgovorna država Srbija te da je Stojičića po njihovu nalogu ubila srbijanska tajna služba:

“BIA svoja ubojstva prebacuje na mene”

“Iza svega stoji srbijanska obavještajna služba. BIA će sva ubojstva koja je izvršila u ime države pokušati prebaciti na mene ili još nekoga tko nema veze s tim, a što uz medijsku artiljeriju itekako može biti uvjerljivo za srpsku naciju. Tako će na najbezbolniji način zatvoriti fascikle neriješenih ubojstava”, prenosi Avaz Orićevu reakciju.

“Ja sam još prije dvije godine informirao naše sigurnosne službe, a i javnost, da su nakon moje pravomoćne oslobađajuće presude pred Sudom BiH dronovima stalno pokrivali prostor gdje boravim. Tada su obustavili aktivnosti. Sada su se ponovno aktivirali. Medijske pripreme za moju likvidaciju uvelike traju. Ponavljam, srbijanska BIA danonoćno radi na tome i to je jedan od prioriteta srbijanskog političkog i obavještajnog vrha”, kaže Orić.

Dnevnik.ba

14. lipanj 2024 00:34