StoryEditor
"građanska" priča

Naša stranka zbog zaključaka HNS-a izrazila "zabrinutost" za Hrvate

Piše Desk  /  19.02.2022., 22:31h
Povodom zaključaka Hrvatskog narodnog sabora, reagirala je Naša stranka, koja kaže da HNS forsira kroz priču o legitimnim i nelegitimnim Hrvatima forsira jednoumlje.

"Danas usvojeni zaključci na Hrvatskom narodnom saboru, pogotovo oni koji se tiču uvjetovanja izbora izmjenama Izbornog zakona te prijetnje dubljom etnoteritorijalnom reorganizacijom zemlje su i antihrvatski i antibosanskohercegovački. Niko u ovoj zemlji danas nije sretan zbog ovakvih zaključaka. Sve što je protiv BiH, istovremeno je i protiv svakog od njenih naroda, i obratno", kazao je.

Hrvati su bosanskohercegovački narod i njihova je cijela Bosna i Hercegovina, kao što je i bošnjačka i srpska i Ostalih, dodaje.

"Nebriga hrvatskog političkog rukovodstva za Republiku Srpsku, učinila je da Hrvata tamo gotovo nema. Tražeći da glasovi Hrvata u Sarajevu, Tuzli, Zenici i u drugim mjestima ne budu jednako vrijedni glasovima Hrvata iz Mostara, Gruda, Čapljine i drugih mjesta gdje su Hrvati većina, HDZ čini da ti naši građani u političkom smislu nestanu i iz tih dijelova BiH", kazao je on.

Naglašavaju kako insistiranjem na legitimnim i nelegitimnim Hrvatima, HNS je prigrlio jednoumlje i odbacio sve one Hrvatice i Hrvate koji se s njima ne slažu.

"HNS nanosi povijesnu štetu Hrvatima zagovarajući politički i teritorijalni aparthejd. Hrvatima treba otvorenost, da ljudi iz cijele BiH počnu dolaziti u krajeve u kojima su većina s namjerom da tu rade i žive kao i da se sami s istom namjerom počnu širiti cijelom BiH. Priča o bojkotu izbora i novoj teritorijalnoj organizaciji BiH dodatno destabilizira političku situaciju, samim tim i ekonomsku i bilo koju drugu. Dovest će do novih odlazaka naših građana, što je loše za cijelu BiH a pogotovo za Hrvate s obzirom na njihovu najmanju brojnost. Pozivati HDZ na razum, nema nikakvu svrhu. Pozivamo stoga Hrvate da se okrenu političkim opcijama kojima je do njih istinski stalo, u jednakoj mjeri kao i do drugih građana", zaključuju u NS.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 11:47