StoryEditor

Naša stranka pozvala institucije da zaštite studenta iz BiH uhićenog u Turskoj

Piše D  /  01.06.2018., 06:06h

Povodom potvrđene informacije kako je u Republici Turskoj uhićen bh. student Selmir Mašetović, Forum mladih Naše stranke poziva Ministarstvo vanjskih poslova i Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Turskoj, na čelu s veleposlanikom Bakirom Sadovićem, da javnosti daju više informacija o ovom slučaju.

„Podsjećamo nadležne institucije da su dužne zaštititi svoje državljane gdje god da se nalaze, u ovome slučaju da potvrde na osnovu čega je naš državljanin uhićen, odnosno postoji li prema Europskoj konvenciji o ljudskim pravima i slobodama opravdana sumnja da je ta osoba izvršila kazneno djelo“, izjavio je Marinko Šanje, potpredsjednik Foruma mladih Naše stranke.

Kako mediji prenose, Mašetović je uhićen jer je koristio mobilnu aplikaciju za koju se smatra je povezana sa organizacijom Fetulaha Gulena.

“Zastrašujuće je da neko bude uhićen samo zato jer je instalirao aplikaciju ili zato što ima različite poglede na svijet od aktualnog režima, pogotovo jer su neosnovane i nepotvrđene sumnje zbog kojih je Mašetović lišen slobode. Lider režima koji uhićuje ljude zbog aplikacije dobrodošao je u Sarajevo i tom činjenicom smo također zabrinuti”, zaključio je Šanje, stoji u priopćenju iz ove stranke.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 11:01