StoryEditor

Naša stranka: Policijsko nasilje u vezi s dugogodišnjim bezakonjem u MUP-u HNŽ

Piše D  /  12.04.2021., 02:04h

„Brzo je reagirao MUP HNŽ suspenzijom dvojice policajaca zbog brutalnosti prilikom privođenja mladića u Mostaru koji je bespotrebno završio s fizičkim ozljedama. MUP HNŽ je izjavio kako nema opravdanja za ovakvo postupanje“, poručili su iz Naše stranke Mostar.

Dalje navode...

„Pitamo se, a ovo pitanje je prvenstveno za MUP HNŽ kao i za HDZ/SDA vlastodršce, ima li opravdanja za činjenicu da već treću godinu nisu uspjeli da se dogovore oko pozicije Komesara policije u HNŽ? Pored važnosti same funkcije Komesara prema unutra, dakle prema samom ustrojavanju, obuci i radu na učinkovitosti policije, važna je i poruka koja se šalje građanima: Sigurnost i mir u HNŽ nisu prioritet HDZ/SDA Vlade. Zato i ne čudi što u Mostaru svjedočimo raznim izgredima, krađama, uništavanju imovine, ali i eksplozijama bombi, slučajevima s čijim je ishodima javnost rijetko upoznata“, stoji, između ostalog, u priopćenju Naše stranke Mostar.

Iz tog razloga, poručuju...

„Pozivamo Vladu i MUP HNŽ da se počnu baviti i uzrocima problema. Policijsko nasilje i suspenzije koje su uslijedile su u direktnoj vezi s dugogodišnjim bezakonjem u samoj policiji“, kažu iz Naše stranke Mostar.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:13