StoryEditor
urušavanje ugleda

Naša stranka podržava imenovanje problematičnih kandidata za veleposlanike BiH

Piše DESK  /  25.01.2023., 12:19h

Naša stranka u potpunosti podržava ustavno pravo i obavezu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine da predlažu veleposlanike te navodi da političke stranke ne trebaju direktno utjecati na taj proces.

Iz Naše stranke je priopćeno da prijedlozi člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji su se pojavili u javnosti ukazuju da se Bećirović rukovodio visokim i mjerljivim kriterijima, te da se radi o spoju karijernih diplomata i osoba s političkim iskustvom, po uzoru na dobre međunarodne demokratske prakse.

Naša stranka posebno podržava prijedlog da se za veleposlanika imenuje Damir Arnaut.

- Arnaut je veleposlaničku funkciju već obnašao u Australiji, gdje je uspješno radio u interesu svih građana BiH. Njegovo iskustvo uključuje odvjetničku karijeru u Washingtonu, te značajno djelovanje u sudskim i skupštinskim klupama. Uz diplomsko i postdiplomsko obrazovanje na prestižnom Berkeley Univerzitetu, Arnaut je sasvim sigurno kvalificiran da na najbolji način zastupa građane, firme i institucije cijele BiH, priopćila je Naša stranka.

Arnaut je inače poznat kao jedan od najdugovječnijih uhljeba u parlamentarnim klupama u BiH s obzirom na to da je do sad promijenio niz stranaka. Također, Bećirović namjerava i Zlatka Lagumdžiju poslati u diplomatsko-konzularnu mrežu BiH. O Lagumdžiji je već sve rečeno, njegov projekt platformaške Vlade FBiH pokazao se kao najgori u povijesti BiH.

K tomu, Bećirović planira imenovati i Erola Avdovića, dojučerašnjeg trbuhozborca Željka Komšića, poznat po tomu da je mjesecima aktivno širio mržnju prema Hrvatima i nešto manje Srbima unutar bošnjačke javnosti.

Dnevnik.ba

20. lipanj 2024 15:39