StoryEditor
reakcija na "bunt"

Naša stranka: Pod izgovorom da "brane džavu", SDA brani pozicije nerijetko stečene lažnim diplomama

Piše desk  /  20.01.2023., 19:06h

Povodom sve učestalijih najava bunta koje dolaze iz SDA reagovala je Naša stranka:

“Najavama pobune zbog navodne izdaje državnih interesa, SDA potvrđuje da je destabilizacijski faktor. Podsjećamo SDA da su državni interesi neodvojivi od interesa građanki i građana, a interes građanki i građana je bolji život u svim njegovim segmentima.

SDA je ta koja je izdala taj njihov interes, tu njihovu nadu, da su mnogi od njih prestali vjerovati da je u Bosni i Hercegovini bolji život uopšte moguć i zbog toga masovno počeli odlaziti. Pod izgovorom da brane državne interese, SDA brani karijerizam i pozicije svojih kadrova, nerijetko stečene lažnim diplomama, brane naštimane tendere preko kojih su se nabavljali neupotrebljivi respiratori, brane propale projekte – od Termobloka 7 do tunela Hranjen, itd.

Građankama i građanima ćemo vratiti vjeru u mogućnost boljeg života u BiH i u tome nas neće spriječiti nikakva ulica. Opravdavamo i omogućit ćemo svaki prosvjed građanki i građana i što više njihovih zahtjeva nastojat ćemo realizirati, ali ćemo na svaku političku zloupotrebu takvih prosvjeda i njihov skretanje u nasilje sistemski spriječiti” priopšteno je iz Naše stranke.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 10:29