StoryEditor

Naša stranka ogorčena zbog posjeta Zagrebu: Izetbegović legitimirao Dodika

Piše D  /  28.09.2020., 02:09h

"S obzirom na to da će se i sam večeras susresti kao predstavnik jednog naroda s najvećim političkim dužnosnicima Republike Hrvatske Izetbegović je u potpunosti legitimirao Dodikovu posjetu Zagrebu. Izetbegović ovim sudjeluje u izmještanju moći s države na etnolidere i lidere nacionalnih stranaka. On također ovim činom podržava i patronizirajući odnos Hrvatske prema BiH koja je pokazala da ne priznaje suverenitet BiH nego suverenitet njenih naroda", poručili su iz Naše stranke.

Kako navode, istu kritiku zaslužuje i Dragan Čović koji je zajedno s Izetbegovićem u posjeti Zagrebu.

"Međutim, od njega nije očekivano ništa drugačije jer je i sam pobornik i provodnik politike rasturanja BiH. Izetbegović, međutim, na deklarativnom planu to nije, ali svojim djelovanjem konstantno nas uvjerava u suprotno", stoji u reakciji Naše stranke na najavljenu posjetu.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će večeras u Zagrebu lidere SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Kako je potvrđeno, sastanak počinje u 19 sati u Banskim dvorima, a sastanku će osim članova Doma naroda BiH i lidera dvije stranke prisustvovati ministri vanjskih poslova dvije države Bisera Turković i Goran Grlić Radman.

Sastanak dolazi nakon što su odnosi dvije zemlje dodatno zategnuti zbog odlaska lidera SNSD-a Milorada Dodika na sastanak s Plenkovićem i predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:22