StoryEditor
reakcija

Naša stranka nazvala Milanovića nečovjekom jer je reagirao na laži koje su Majke Srebrenice iznijele u pismu UN-u

Piše desk  /  10.11.2022., 07:28h

Povodom izjave Zorana Milanovića u kojoj je Majke Srebrenici nazvao starim ženama, reagirajući na izmišljotine u pismu upućenom UN-u, reagirali su iz Naše stranke zaključivši kako je "uvreda" koju je hrvatski predsjednik uputio Majkama Srebrenice "uvreda svakom civiliziranom čovjeku".

"Godine koje krase Majke Srebrenice su godine dostojanstva i tuge. Sve Majke Srebrenice više godina tuguju za svojom ubijenom djecom nego što su se radovale njihovom odrastanju. Takvoj činjenici svatko razuman iskazuje poštovanje i ravno je najgorem nečovještvu produbljivati njihov bol ili ih omalovažavati. Čovjek koji može obezvrjeđivati njihove stavove zbog njihovih godina izgubio je karakteristike ljudskosti i on ne može poštivati majke uopće, pa ni hrvatske. Žao nam je što je Hrvatska sebi odabrala takvog predsjednika i nadamo se da tu grešku neće ponoviti. Milanovića će se budućnost stidjeti, a imenima Majki Srebrenice bit će ispisane najsvjetlije stranice naše prošlosti”, naveli su iz NS-a.

Iz ove stranke, koja se isprva doimala kao mogući srednji put, ali je mnoge jako brzo razočarala, dotaknuli su se i poruka kako bi hrvatski vojnici trebali sudjelovati u misiji EUFOR-a u BiH.

“Stava smo da vojnici Hrvatske nemaju što tražiti na teritoriju BiH. Ova Milanovićeva uvreda na račun žena koje su najviše propatile zbog rata uvjerava nas da iza njegovog nastojanja da Hrvatska vojska sudjeluje u međunarodnim vojnim misijama u BiH stoje opasne namjere”, zaključeno je u Našoj stranci.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:12