StoryEditor

Naša stranka na propasti Aluminija kupi jeftine bodove: Kriv vam je HDZ (i SDA)

Piše D  /  03.07.2019., 02:07h

"Za stanje u Aluminiju odogovoran je prije svega HDZ BiH koji tu kompaniju decenijama već koristi kao vlastitu kreditnu karticu. Pored njih, odgovornosti se ne može osloboditi ni njihov koalicioni partner i Vlada Federacije koja je sve ovo vrijeme dozvoljavala takav način funkcioniranja. Vrhunac licemjerstva HDZ/SDA partnera prema građanima Mostara je i blokada rada Parlamenta Federacije na čijoj se posljednjoj sjednici, između ostalog, na inicijativu kolega iz SDP-a, upravo trebalo raspravljati i o Aluminiju", navodi se u pripćenju za javnost.

Naša stranka Mostar ističe da je sunovrat Alumnija konačni dokaz nespobnosti i nedobronamjernosti trenutne vlasti u Federaciji da bude bilo kakav poslodavac i menadžer.

"Mi ćemo uvijek podržati svakog pojedinca u ovoj zemlji čija su prava ugrožena i koji se bori da dobije odgovore i nadje rjesenje za situaciju u kojoj se nalazi, ali u ovom slučaju nam se čini da je prava adresa za traženje odgovora sjedište HDZ-a i Vlada FBiH, a nikako blokada puta M-17. S tim u vezi, pozivamo premijera Federacije da objasni šta je bilo s preporukama iz studije koju je 2013. godine radilo Sveučilište u Splitu, u suradnji sa 17 stručnjaka iz Zagreba, Mostara i Splita, a pod nazivom ‘Mogućnosti restrukturiranja Aluminij d.d. Mostar‘. Zašto preporuke nisu provedene i zašto nikad nije provedeno adekvatno vlasničko, organizacijsko, operativno, finansijsko i strateško restrukturiranje Alumija?", rekao je Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke Mostar.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 11:10