StoryEditor

NAŠA STRANKA: BiH mora ako treba i prekinuti diplomatske odnose s Hrvatskom

Piše D  /  23.07.2019., 09:07h

"Moramo dobiti informaciju zašto Hrvatska odbija da zajedno sa Slovenijom odlaže nuklearni otpad u Sloveniji, iako je argument i slovenske strane da je zemljište na Trgovskoj gori nepodesno za odlaganje nuklearnog otpada. Od Slovenije očekujemo, ako se već upuštaju u raspravljanje o Trgovskoj gori, da u tu raspravu uključe i BiH", stoji u priopćenju Naše stranke.

Istakli su da je odlaganje nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, što je na samoj granici sa BiH, tema u koju se mora uključiti i Bosna i Hercegovina zbog toga što se radi o otpadu koji sa sobom nosi potencijalnu ugroženost za oko 230.000 građana.

"Ignorantski odnos prema ovom problemu koji su pokazale sve hrvatske institucije kojima su bili upućivani upiti u vezi s Trgovskom gorom je neprihvatljiv. Ne može se govoriti o dobrosusjedskim odnosima ako su se susjedi spremni svjesno upustiti u ugrožavanje života preko 200.000 naših građana", priopćili su iz Naše stranke.

Prema njihovim riječima, krivicu ne snose samo hrvatske institucije nego i Predsjedništvo BiH istakavši da su "nesposobni da imaju ijedan jedinstven stav."

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 03:09