Article_Top_970x250

Naređene pripreme za gašenje proizvodnje u Aluminiju

čekaju odgovor vlade

Naređene pripreme za gašenje proizvodnje u Aluminiju

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Iz Aluminija ponovno navode kako se još uvijek čeka odgovor, prvenstveno od Vlade Federacije je li Aluminij poduzeće od strateške važnosti.

Uprava Aluminija d.d. Mostar u utorak, 11. lipnja, naložila je direktorima postrojenja da se pripreme za gašenje proizvodnje.

Kako se navodi u dokumentu, naloženo je direktorima Elektrolize, GOD-a, Ljevaonice, Anoda, Održavanja i EISU-a da sačine Proceduru gašenja s jasno preciziranim mjerama sukladno tehničko-tehnološkkim propisima i naznačenim rokovima.

Zatraženo je da je spomenute procedure potrebno dostaviti do 14. lipnja. Naime, dva dana kasnije, 16. lipnja u ponoć, Aluminij bi trebao biti isključen s elektro-mreže. Potvrđeno nam je kako Elektroprivreda HZHB prestaje biti Aluminijevim opskrbljivačem električnom energijom te da Uprava Društva radi na premošćivanju trenutačnoga stanja i rješavanju pitanja novoga opskrbljivača.

Iz Aluminija ponovno navode kako se još uvijek čeka odgovor, prvenstveno od Vlade Federacije je li Aluminij poduzeće od strateške važnosti. Naime, čeka se aktiviranje Aneksa 8 na Sporazum koji je s Vladom potpisan još 2013. godine, kada je vlasnički udio Vlade FBiH uvećan za 20 posto, prenosi Bljesak.info.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250