StoryEditor
kultura

Napretkov trio Senso iz Mostara koncertom oduševio publiku u Fojnici

Piše fena  /  04.07.2022., 17:54h

Napretkov trio Senso iz Mostara održao je u subotu navečer koncert u Franjevačkom samostanu u Fojnici te izveo skladbe J.S. Bacha, Hectora Berlioza, Roberta Volkmanna, Gaetana Brage, Sancheza Casanove, ciklus pjesama Aleksandra Borodina, priopćio je u ponedjeljak HKD Napredak, podružnica Fojnica.

Ističu kako su razdoblja koje program obuhvaća romantizam, barok i moderna.

"Vrhunskom izvedbom i odličnom interpretacijom Trio Senso osvojio je srca publike u Fojnici koja nije krila svoje oduševljenje u ovoj lijepoj i posebnoj večeri. Dugim i iskrenim aplauzom publika je dokazala još jednom koliko prepoznaje i podržava ovu prekrasnu vrstu glazbe koja slušatelja oplemenjuje i obogaćuje", navodi se u priopćenju.

Na početku koncerta uime domaćina HKD Napredak podružnica Fojnice, riječi dobrodošlice uputila je Ljiljana Jurak, predsjednica Napretka, a uime Središnje uprave HKD Napredak i HKD Napredak Glavne podružnice Mostar, u čijem sastavu i djeluje Trio Senso, pozdravne riječi iskazao je Miroslav Landeka, dopredsjednik.

Naglasili su kako je ovo nastavak dobre suradnje između dvije podružnice, uz potporu Središnje uprave HKD Napredak, dodajući da je gostovanje Napretkova tria Senso iz Mostara bio lijep glazbeni događaj, ne samo za HKD Napredak, nego i za cijelu Fojnicu.

Riječi zahvale uputio je i fra Mirka Majdandžić, gvardijan samostana u Fojnici, dok je voditeljica programa bila Martina Markić, članica upravnog odbora HKD Napredak, podružnica Fojnica.

Uz ostale, koncertu je bio nazočan i Josip Križanović, predsjednik HKD Napredak Busovača i dopredsjednik Središnje uprave Napretka.

Nakon koncerta upriličena je svečana večera, a dopredsjednik Landeka zahvalio je na srdačnoj dobrodošlici te u znak prijateljstva i suradnje uručio  predsjednici Jurak nekoliko knjiga za knjižnicu te umjetničku sliku koja će krasiti Napretkove prostorije u Fojnici.

Napretkov trio Senso čine stipendistica i članica Uprave HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar prof. Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, te članice HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Elina Gvozdić, violončelo, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:51