StoryEditor
bosanski kulturni centar

Napredak u Tuzli organizirao Božićni koncert u jazz atmosferi

Piše desk  /  22.12.2021., 11:46h
Na sceni Bosansko kulturnog centra Tuzlanske županije održan je Božićni koncert u organizaciji HKD Napredak podružnice Tuzla i Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla.

Pred publikom u Tuzli nastupili su Matija Dedić te tri vokala - Lidija Bajuk, Amara Mistrić i Sara Renar. 

Matija Dedić je hrvatski pijanist  i jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenika. Nastupao je u brojnim europskim državama te u Brazilu i SAD-u. Komponira za televiziju i kazalište. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva kompozitora za najboljega jazz-kompozitora te višestruki dobitnik nagrada Status i Porin za najbolje jazz-albume i instrumentalne izvedbe.

- Mi smo navikli dosadašnjih godina da imamo koncerte klasične glazbe, da dovodimo klape, tamburaške orkestre, a ove godine koncert je bio u toj nekoj jazz atmosferi, poručili su iz tuzlanske podružnice HKD Napredak.

Koncert je organiziran u skladu s epidemiološkim mjerama. 

Iza HKD Napredak je ove godine niz koncerata, likovna kolonija Breške, osnovan je Napretkov trio, a ovo kulturno društvo uspješno vodi i svoj online medij.

Narednu godinu planiraju puni entuzijazma i već u siječnju će organizirati "Napretkove dane" u Tuzli, uz desetak značajnih manifestacija. 

Kako su poručili iz HKD Napredak, Božićni koncert je dar Gradu Tuzli i način da radosni uđemo u kršćanski blagdan.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:06