StoryEditor
poplave u tešnju

Napravili branu od vreća brašna ispred ugostiteljskog objekta i izazvali lavinu komentara, oglasila se suvlasnica: ‘Nismo pravili zalihe od nekoliko tona kao neki‘

Piše desk  /  11.06.2022., 07:52h

Zbog nevremena koje je pogodilo veći dio BiH, došlo je do poplava i u Tešnju.

Lavinu komentara na društvenim mrežama izazvala je fotografija ispred ugostiteljskog objekta "Haustor" u Tešnju, gdje su vlasnici i zaposleni iskoristili vreće brašna kako bi spasili svoju imovinu od poplava.

Kako je za portal "Avaza" istaknuo suvlasnik Adem Tahirović, najbitnije je da su spasili svoj objekat i spriječili štetu od nekoliko tisuća maraka. 

Sada se oglasila i njegova sestra Lejla Tahirović, koja je suvlasnica objekta.

- Dušebrižnici niti smo ukrali, niti ukradenim, niti haram parama kupili brašno. Niti smo pravili zalihe od nekoliko tona kao pojedini. Krivi smo ako smo u najbržem momentu (voda je prelila most u roku od 10 - 15minuta) odlučili zaštiti svoj objekat na ovaj način nažalost. Živimo u čaršiji koju vode podobni, a nesposobni Ijudi koji dozvoljavaju gradnje po potocima, koji ne čiste korita i koje biraju ovi što im ista ta korita služe za bacanje smeća, pepela i slično. 2009. godine je voda došla do plafona, a o šteti koju smo kao naplatili je smiješno i pričati. Nikad nijednu objavu nismo stavili koliko smo gladnih nahranili, koliko smo donacija dali i pomogli, ali kad braniš ono sto si sam stekao svojim rukama najgori si - napisala je Lejla Tahirović na Facebooku.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:25