Article_Top_970x250

Napisao da se nada da je zastupnica Pramenković odgojena u duhu džihada i da će se raznijeti u Skupštini Srbije

bolestan um

Napisao da se nada da je zastupnica Pramenković odgojena u duhu džihada i da će se raznijeti u Skupštini Srbije

lip 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Društvene mreže

Skupština Srbije mogla bi prvi put dobiti zastupnicu koja se pokriva hidžabom, a riječ je o dr. Misali Pramenković, koja je treća na listi Stranke pravde i pomirenja.

Hoće li dr Pramenković ući u Skupštinu, znat će se nakon što Republičko izborno povjerenstvo Srbije utvrdi konačne rezultate izbora, a predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić smatra da je skoro izvjesno da će oni imati tri predstavnika u parlamentu.

Međutim, ono što je privuklo pozornost u ovoj vijesti jest komentar jednog korisnika Facebooka koji je napisao – Nadam se iskreno da je vaspitana u duhu džihada i da će se razneti u skupštini, zajedno s 250 zastupnika, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Screenshot

Zatim je screenshot ovog Facebook komentara podijelila jedna korisnica riječima: "Pa ovo je extra. Dobro, malo bolesno, ali ono".

Screenshot

Ostaje za vidjeti hoće li nadležni u Srbiji reagirati na ovakvo pisanje koji poziva na radikalizaciju i počinjenje terorističkog napada, a zastupnica Pramenković u ovom je slučaju, barem kako se čini, ispala kolateralna žrtva.

Dnevnik.ba