StoryEditor

NAPETO PRED HDZ-om Čović dao obećanja radnicima

Piše D  /  11.07.2019., 04:07h

Završen je sastanak između predstavnika Sindikata Aluminija i predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića. No, u 16.30 sati uslijedit će, kazao je Pero Bebek, predsjednik Skupštine sindikata, novi sastanak u Upravnoj zgradi Aluminija kojem će uz njih prisustvovati i članovi Uprave te Nadzornog odbora.

-Opcija stečaja se više ne spominje, rješavale bi se neke stvari oko kredita, nisam baš shvatio kako, uglavnom, ima nekog verbalnog napretka, kako će to ići u praksi, vidjet ćemo- kazao je Bebek.

Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata kazao je da su dobili obećanje da će svim radnicima Aluminija biti uplaćeni doprinosi te da će se otvoriti pregovori s bankama vezano za kreditna zaduženja radnika.

-Na sastanku u Upravi bi se trebao naći modus da se ne otvara opcija stečaja, vidjet ćemo hoće li se iznaći rješenje-naveo je Biokšić.

Na upit kako im Dragan Čović može garantirati da neće biti stečaja, Biokšić je rekao da su više puta proteklih godina imali raznih obećanja.

-vidjet ćemo hoće li se ova obećanja koja je dao predsjednik Čović ispuniti. Pokušat će se iznaći rješenje da se ne otvara stečaj-ispričao je Biokšić.

Radnici i dalje čekaju Čovića pred HDZ.

Sve su nemirniji, cjelodnevno čekanje im je pokidalo živce.

Dolazi do fizičkih naguravanja među radnicima, ali odmah se sve smirilo.

Radnici ne vjeruju Čovićevim obećanjima i traže da im se obrati.

Direktor Pandža nagovara radnike da puste Čovića da dođu u Upravu Aluminija i da nastave razgovore.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:31