StoryEditor
istraga

Napadnuti mladić u Imotskom je na respiratoru, traži se istražni zatvor za osumnjičenog

Piše desk  /  19.06.2022., 13:10h

Oštećenik je od udarca pao na tlo i pritom udario glavom, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede mozga koje su opasne za život.

Policija je uhitila 20-godišnjeg napadača u Imotskom koji je u petak navečer teško ozlijedio 27-godišnjaka čiji je život i dalje u opasnosti te je na intenzivnoj njezi u splitskom KBC-u. Uz kaznenu prijavu, 20-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. Neslužbeno se doznaje da se teška nesreća dogodila na vjenčanju.

- Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 18. lipnja, nakon prvog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika, donijela rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede iz članka 119. stavak 1. u svezi članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da se okrivljeni 20-godišnjak 17. lipnja 2022. oko 19:20 sati, tijekom svadbe u Imotskom, na kojoj je bio gost sa svojom djevojkom; kada je nepoznati muškarac počeo dobacivati njegovoj djevojci i nastavio je iako mu je okrivljenik rekao da se odmakne; počeo naguravati s oštećenikom kojega je zatim, u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi, udario lijevom nogom u predjelu glave.

Oštećenik je od udarca pao na tlo i pritom udario glavom, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede mozga koje su opasne za život.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, predložilo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora na temelju odredbe članka 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku u odnosu na jednog svjedoka, dok u odnosu na druga dva svjedoka te na osnovu iz članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku prijedlog nije prihvatio.

Državno odvjetništvo uložit će žalbu nakon primitka pisanog otpravka rješenja suca istrage, navode u priopćenju iz Općinskog državnog odvjetništva u Splitu. 

"Pacijent na respiratoru"

- Pacijent je primljen u Intezivnu jedinicu zbog teških tjelesnih ozljeda, trenutačno je stanje ozbiljno, nalazi se pod svim mjerama intenzivnog liječenja. Nalazi se na respiratoru, a o detaljima ne smijem govoriti, istaknuo je za HRT Darko Ilić, dežurni liječnik u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:43