StoryEditor

"Napadi ove vrste su udar kako na hrvatski tako i na druge narode BiH"

Piše D  /  10.08.2019., 01:08h

Sramotni napad na primjer suživota opovrgnut je kao djelo mržnje i nacionalne netrepeljivosti, za kojeg se nadamo da će poslužiti kao primjer kojim će se zaustaviti i obeshrabriti svi daljnji pokušaji nedjela nacionalne mržnje.

Napadi ove vrste i pokušaji podmetanja zločina nedopustiv su udar, kako na hrvatski, tako i na druge narode i građane Bosne i Hercegovine.

Pozivamo na rasvjetljavanje događaja u Uskoplju koje će temeljitom istragom motiva i okolnosti, osim utvrđenog počinitelja sramotnog čina, ustanoviti i one na čiji je poticaj čin izvršen.

Brza reakcija istražnih organa mora rezultirati prikladnom kaznom za počinitelje navedenog zločina protiv hrvatskog naroda.

U cilju zaštite građana i kulture suživota, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Hrvatski narodni sabor BiH inicirat će izmjene kaznenog zakona u članku koji se odnosi na kaznena djela nacionalne netrepeljivosti, pozivajući na oštre kazne.

Konačno, u ime hrvatskog naroda u Uskoplju i u Bosni i Hercegovini, te u ime svih naroda i građana BiH koji zastupaju vrijednosti suživota, pozivamo počinitelje i one koji su danas neutemeljno izricali optužbe protiv hrvatskog naroda i njegovih predstavnika na javnu ispriku.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:44