StoryEditor

Napadač na brata Filipa Zavadlava prije par mjeseci je napao Srbe u Uzdolju

Piše D  /  19.02.2020., 05:02h

Nad 26-godišnjim J.G. iz Solina, osumnjičenim za napad na Stanislava Zavadlava, mlađeg brata trostrukog ubojice Filipa Zavadlava, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, napadača policija tereti i za nasilničko ponašanje nad građanima srpske nacionalnosti u kolovozu prošle godine kada je u skupini maskiranih upao u kafić u Uzdolju gdje su napali goste i demolirali inventar.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti ga da je 16. siječnja, na dan kada je bio sprovod Marina Ožaića Paića, kojeg je ubio Filip Zavadlav, napao Stanislava.

Napadač je nedavno izašao iz istražnog zatvora gdje je bio zbog napada na pripadnike srpske nacionalnosti u Uzdolju.

On se, zajedno s još 14 osoba, tereti da su 21. kolovoza oko 22.15 sati u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu. Najmlađi optuženi ima 19, a najstariji 29 godina te su optuženi da su s više osobnih automobila došli do Uzdolja gdje su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom u rukama ušli u ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju među kojima i djeca.

Uz razne pogrdne riječi i psovke, razbijali su inventar te daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga se udaljili u nepoznatom pravcu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:19