StoryEditor

Napad na crkvu i u Africi: Najmanje 5 mrtvih, uključujući svećenika

Piše D  /  29.04.2019., 04:04h

Najmanje pet osoba je ubijeno – uključujući pastora i njegove sinove – u napadu na crkvu u Africi, prema izvorima sigurnosti.

Naoružani napadači napali  su tijekom nedjeljne službe protestantsku crkvu u Silgadjiju, Burkina Faso, u blizini granice s Malijem, prema Agence France-Presse.

Stigli su na motociklima i ubili pastora Pierrea Ouedraogoa, dvojicu njegovih sinova i tri druga vjernika, izvijestio je BBC.

“Neidentificirani naoružani pojedinci napali su protestantsku crkvu u Silgadjiju ubivši četiri člana zajednice i pastora. Najmanje dvije osobe su nestale “, izjavio je izvor iz AFP-a, prenosi Poskok.info.

Napad dolazi uslijed naglog porasta navodnog džihadističkog nasilja u zemlji. Katolički svećenik bio je otet prije mjesec dana i nije bilo nikakvih novosti o tome gdje se on nalazi, dok je u petak otprilike pet nastavnika ubijeno na istoku zemlje.

Teško naoružani militanti povezani s Al Kaidom u Maliju posljednjih su mjeseci izvršili brojne napade u središnjem Maliju, Burkini Faso i Nigeru, uključujući napad na malijsku vojnu bazu u kojoj je ubijeno 11 vojnika..

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:49