StoryEditor

Naoružajte se strpljenjem: Danas počinju radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja

Piše D  /  08.02.2021., 07:02h

- Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.Danas počinju pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, zbog čega će se tijekom dana prometovati sporije. Od četvrtka, 11. veljače, kroz tunel će se u vremenu od 04:30 do 23 sata prometovati jednom trakom, naizmjenično uz regulaciju semaforima. Od 23 do 04:30 sati promet će u tunelu biti obustavljen - priopćeno je iz BIHAMK-a.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila s više od 7,5 tona, s izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

- Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok teretna vozila ne mogu proći. Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima Klašnice - Laktaši, Stupari - Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Blažuj - Kiseljak i Šuica - Tomislavgrad - kazali su iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:12