StoryEditor
Predsjednica američkog Kongresa

Nancy Pelosi u Armeniji osudila azerbajdžanske “ilegalne napade”

Piše hina  /  18.09.2022., 15:53h

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi u subotu je snažno osudila azerbajdžanske “ilegalne napade” na armenski teritorij uz granicu, a tijekom svog posjeta ruskom vojnom savezniku obećala je američku podršku armenskom suverenitetu.

Pelosi je u Erevanu rekla da je njen posjet posebno važan nakon “ilegalnih i smrtonosnih napada Azerbajdžana na armenski teritorij”.

U sukobima uz granicu posljednjih dana poginulo je više od 200 ljudi.

“Snažno osuđujemo te napade”, poručila je Pelosi.

“To su započeli Azeri i to se mora priznati”, dodala je.

Pelosi je istaknula kako je jasno da su pogranične sukobe pokrenuli napadi Azerbajdžana na Armeniju i da je jasna kronologija sukoba.

SAD, kazala je Pelosi, sluša Armeniju o njenim obrambenim potrebama, dodavši da Washington želi pomoći i podržati Armeniju u sklopu globalne borbe između demokracija i autokracija.

Visoki armenski dužnosnik izrazio je nezadovoljstvo prošloga mjeseca odgovorom vojnog saveza pod ruskim vodstvom na zahtjeg Erevana za pomoći.

“Vrlo smo razočarani, naravno. Nisu se ispunila naša očekivanja”, kazao je na javnoj televiziji predsjednik parlamenta Alen Simonjan, uspoređujući Organizaciju ugovora o zajedničkoj sigurnosti s pištoljem bez metaka, prenijela je novinska agencija Interfax.

Pelosi je kazala kako je zanimljivo da je Armenija razočarana odgovorom vojnog saveza pod ruskim vodstvom.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 04:55