StoryEditor

Nakon žestoke bitke u kavezu oplakivali ubijenu djevojčicu

Piše D  /  17.05.2020., 12:05h

Borba između Amerikanca (36) i četiri godine strarije nizozemske legende trebala se održati u prosincu prošle godine, ali je odgođena zbog velike tragedije koja je pogodila Harrisa. Obećavajuća karijera američkog borca naprasno je, barem nakratko, prekinuta zbog užasnog razloga. Naime, u studenome prošle godine pronađeno je tijelo njegove pokćerke Aniah Blanchard nakon što se vodila kao nestala gotovo mjesec dana. Nakon što je oteta u jednom dućanu u Alabami, ubijena je iz vatrenog oružja.

Harris se otad nije borio, a prije meča karijere poslao je dirljivu poruku: "Uvijek se pitam što sam mogao napraviti ili reći. Uvijek nastojite napraviti sve kako treba, a onda se osjećate bespomoćno ako se to ne ostvari. Bio sam na jako mračnom mjestu. Svake noći sam plakao, čuo sam je kako mi govori i tješi me svaku večer. Od toga trenutka znao sam da je ne smijem iznevjeriti i da sve moram napraviti da se vratim na pravi put. A najbolji put je da se nastavim boriti."

Osvrnuo se na meč i suparnika koji su ga čekali: "Oduvijek sam bio veliki fan Overeema i gledao ga prije nego što sam započeo karijeru pa će ovo biti nadrealno iskustvo. Ali trenutno se nalazim na drugom nivou, s nekom novom motivacijom. Ona (pokćerka) je bila moj najveći fan, daje mi energiju i vjeru da mogu napraviti velike stvari. Sada osjećam kao da se suparnik mora boriti protiv mene i nje, a ne samo protiv jedne osobe."

Harrisove riječi i gubitak duboko su dirnuli i njegovog protivnika. Priznao je da je zbog svega navedenog i njemu ovo jako težak meč te da suosjeća sa suparnikom.

Kada je počela borba, činilo se da će Harris pokćerki posvetiti veliku pobjedu jer Overeema je brzo poslao u nokdaun. Međutim, on se izvukao te u drugoj rundi slavio tehničkim nokautom.

Nakon što je sudac prekinuo kratak, ali žestok meč, krvavi Overeem je zadivio ponašanjem. Spustio se na pod, naslonio na tužnog Harrisa, zagrlio ga je i tješio, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:54