StoryEditor
novi projekti

Nakon vjetroelektrane i Pelješkog mosta nastavlja se suradnja Hrvatske i Kine

Piše desk  /  22.09.2023., 13:05h

Pelješki most koji je izgradila kineska tvrtka i kineska investicija u vjetroelektranu Senj simboli su uspješne suradnje Hrvatske i Kine, rekli su u petak predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i visoki dužnosnik kineskog parlamenta Hongzhong Li.

"Međusobno povjerenje između dviju država dodatno jača kroz takve i slične gospodarske projekte", rekao je prvi zamjenik predsjednika Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa na sastanku u Zagrebu, priopćio je Sabor.

Dvojica dužnosnika su istaknula važnost uzajamnog poštovanja, solidarnosti i razumijevanja međusobnih razvojnih puteva. "Na takvim temeljima dvije države mogu graditi buduću političku i gospodarsku suradnju", rekli su Jandroković i Li.

Smatraju da je iznimno povoljan geografski položaj Hrvatske temelj buduće konkretnije suradnje, a među područjima potencijalnog daljnjeg jačanja suradnje spomenuli su nove tehnologije, kulturu i sport te turizam.

Sugovornici su naglasili važnost stalne komunikacije i potrebu povezivanja među državama, narodima i civilizacijama te iznimnu vrijednost međusobnog dijaloga, a Jandroković je istaknuo kako budućim naraštajima moramo ostaviti svijet mira, suradnje i razumijevanja, a ne onaj ratova, razaranja i destrukcije, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:58