StoryEditor

Nakon teške ozljede na terenu mladi igrač Zrinjskog hitno operiran u Tuzli

Piše D  /  17.08.2020., 08:08h

U Bijeljini su u okviru 3. kola kadetske Premijer lige BiH odigrali Radnik i Zrinjski, a gosti iz Mostara slavili su s 3:0, prenosi Bljesak.

Pobjeda Zrinjskog pala je u drugi plan, budući da se odvijala prava drama i da je u životnoj opasnosti bio gostujući nogometaš Martin Bošković.

On je u jednom trenutku nezgodno pao na glavu i odmah je iz Bijeljine prevezen u bolnicu u Tuzli gdje je i operiran.

Srećom, sve se dobro završilo, a o tome je pisao i trener kadeta iz Mostara Mario Ivanković, koji se posebno zahvalio treneru Slobode Gradimiru Crnogorcu i Veliboru Đuriću, veznjaku Radnika.

"Jutros smo dobili najvažniju utakmicu. Nakon ozljede na jučerašnjoj utakmici naš igrač Bošković je hitno prebačen iz Bijeljine za Tuzlu na operaciju. Sve je trajalo do jutarnjih sati i hvala Bogu prošlo kako smo se svi nadali. Veliko hvala ljudima u KC Bijeljina i KC Tuzla, mojim prijateljima Veliboru Đuriću i Gradimiru Crnogorcu koji su pokazali da su ne samo sportske već i ljudske veličine. Također zahvaljujem i drugim ljudima koji su noćas bili cijelo vrijeme uz nas i pomogli na bilo koji način. BOLE želimo ti što brži oporavak i povratak na zeleni teren", napisao je Ivanković na svom profilu na Facebooku.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:17