StoryEditor

Nakon što su Srbi pobjesnili: "DJ se osjeća loše jer je pustio Thompsona"

Piše D  /  29.12.2018., 04:12h

"Zaposlenik radija koji je puštao glazbu ovu pjesmu je pustio potpuno slučajno, greškom. Nakon reakcija javnosti zbog puštanja pjesme, on se osjeća jako loše, jer uopće nije imao namjeru pustiti spornu pjesmu, niti izazvati incident", rekao je izvor za srpski Blic.

Kako se dodaje, nije bilo namjere da se pjesmom izazove neka nacionalna ili politička provokacija. Predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta izrazio je zaprepaštenje činjenicom da je na Radiju Subotica puštena pjesma "proustaškog pjevača Marka Perkovića Thompsona".

Linta je u priopćenju koje je poslao naveo da je "Thompson jedan od glavnih promotera ustaštva koji svojim javnim stavovima i nastupima izaziva nacionalnu i vjersku mržnju i duboko vrijeđa stotine tisuća ubijenih Srba u NDH, stradale i protjerane Srbe devedesetih godina 20. stoljeća , čitav srpski narod i građane Srbije".

Pozvao je rukovodstvo Radio Subotice da se  javno ispriča građanima Srbije i svim Srbima, "koji su duboko ogorčeni i šokirani zbog puštanja pjesme jednog od najvećih srbomrzaca Marka Perkovića Thompsona".

"Radio Subotica treba da aktivno radi na unapređenju razumijevanja i širenju dijaloga i tolerancije, a ne da svojim programom potiče nacionalnu i vjersku mržnju i doprinosi rehabilitaciji genocidne NDH i ustaša koji su najveći ološ i zlo, ne samo u povijesti hrvatskog naroda, već i u ljudskoj povijesti", zaključio je.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 03:52