StoryEditor

Nakon što je prokockao Ligu prvaka Gattuso dobio otkaz u Napoliju

Piše D  /  24.05.2021., 09:05h

Napoli je zadnja tri kola držao četvrto mjesto koje mu nosi plasman u Ligu prvaka, ali domaćim remijem u zadnjem kolu protiv Hellas Verone (1-1) hrvatskog trenera Ivana Jurića ostao je bez najelitnijeg natjecanja drugu sezonu zaredom.

Prevelik je to bio teret na leđima trenera Gennara Gattusa (43), osvajača talijanskog kupa prošle sezone, kojemu ipak neće produžiti ugovor. Potvrdio je to predsjednik Aurelio De Laurentiis po završetku sezone kad nitko iz kluba nije htio stati pred kamere.

"Dragi Rino, sretan sam što sam zadnje dvije sezone proveo s tobom. Hvala ti na obavljenom poslu i želim ti puno uspjeha gdje god išao. Šaljem i zagrljaje tvojoj ženi i djeci", napisao je De Laurentiis na Twitteru.

Stao je prvi čovjek Napolija tako na kraj nagađanjima zadnjih mjeseci u talijanskim medijima koji su pisali da će odstupiti čak i ako se klub uspije domoći mjesta među najboljih četiri. Nije išlo iako je bivši dinamovac Amir Rrahmani zabio za vodstvo u 60. minuti. Devet minuta poslije Davide Faraoni postavio je konačnih 1-1.

U Ligu prvaka će, uz prvaka Inter i ranije rasterećenu Atalantu, i Milan koji je pobijedio u Bergamu 2-0, te Juve koji je zadnja tri kola bio peti, ali zahvaljujući kiksu Napolija i pobjedi kod Bologne i bez Cristiana Ronalda uspio spasiti sezonu, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:25