StoryEditor
DEMANTIRAO VEZE S MLAĐANOM

Nakon što je pobjegao iz bolnice, oglasio se Srđan Martinović: "Neću se predati! Idem u Ukrajinu u rat!"

Piše desk  /  06.03.2023., 13:02h

Srđan Martinović otkrio je u razgovoru za Jutarnji list pojedinosti svog bijega iz zagrebačkog KBC-a.

"Ja sam Srđan Martinović i pobjegao sam iz bolnice na Rebru. Javio sam vam se jer želim demantirati da imam ikakve veze sa Srđanom Mlađanom. Nije bila nikakva panika i bolnica nije bila u strahu, kako se priča. Nakon što je iz sobe, u kojoj sam bio smješten s dva pacijenta, izišla jutarnja vizita, a tom trenutku trojica interventnih policajaca bila su izvan sobe, ja sam tu minutu iskoristio i pobjegao", otkrio je.

U desetak minuta razgovora opisao je kako je i zbog čega prošlog utorka uhićen u Varaždinu, u srijedu bio prepraćen na kriminalističko istraživanje u IV. policijsku postaju u Petrovoj ulici, gdje je progutao žilete, nakon čega je završio na Rebru, iz kojeg je pobjegao prošlog četvrtka. Na pitanje ima li se namjeru predati, odgovorio je vrlo odlučno: "Ne, ne, ne, nema predaje. Optužili su me za nešto što nisam počinio. U srijedu idem u Ukrajinu, u rat, ali predati im se neću. Vozit će me prijatelj".

Martinović poriče da je to za što ga terete počinio i tvrdi da je sve laž. U policijskoj postaji u Petrovoj dobio je odvjetnicu po službenoj dužnosti, ali se, kaže, ne sjeća njezina imena. Javio se, kaže, kako bi opovrgnuo tvrdnje da je on opasan kriminalac i zato što ga se po inicijalima povezivalo sa Srđanom Mlađanom.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 13:30