StoryEditor
iznenadni preokret

Nakon šest godina Dinamo se predomislio i sada smatra kako je Mamić oštetio klub: Traže 21 milijun eura

Piše desk  /  05.12.2023., 13:49h

Dinamo je iznenada i neočekivano podnio imovinsko-pravni zahtjev na Županijskom sudu u Osijeku u odnosu na Zdravka Mamića i još petoricu optuženih da su nezakonito iz zagrebačkog kluba izvukli 19,1 milijunu eura.

Gotovo šest godina nakon što je Izvršni odbor Dinama pod predsjedanjem Mirka Barišića donio odluku kako Dinamo nije oštećen radnjama Zdravka Mamića, klub se sada odlučio ipak aktivno uključiti u ovaj proces i tražiti odštetu tešku preko 21 milijun eura.

Novi je to udarac za Zdravka Mamića, kojemu je barem do sada Dinamo bio saveznik u ovom procesu, prenosi Jutarnji list.

A imali su drugačije mišljenje

Predsjednik kluba Mirko Barišić je prije mjesec dana svjedočio u ovom procesu na osječkom sudu, a tada je Mamićev odvjetnik Filip Glavaš pročitao dijelove zapisnika sa sjednice IO kluba 13.2.2018. godine, na kojoj je Barišić izvijestio članove IO o međusobnom odnosu između Dinama i Mamića, a vezano uz kazneni postupak protiv Mamića i optužnicu da je svojim radnjama oštetio Dinamo, istaknuvši pri tome kroz niz primjera kako je Zdravko Mamić svojim novcem i mjenicama podmirivao obveze koje je Dinamo imao prema igračima i trenerima.

Gotovo šest godina poslije Dinamo ipak smatra da je oštećen Mamićevim radnjama.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 04:25